bloggen

INDLEDNING

Heeeeej bloggen.


Så er jeg klar, med en lille fortælling om min tur til New York. Der vil komme en masse billeder og videoklip op, af sjove seværdigheder og ligegyldige madbilleder.


Husk at follow og subscribe og like insta og like face.


Møzmøz

Dag 1

morgenstund har øl i mund, og øl betyder glæde

Morgenen startede 05.30, fordi en Hr Stephansen, var meget bange for at komme for sent til flyet. Det resulterede i, at vi var i lufthavnen lige knap 3 timer før det første fly imod Zürich letter. 


Men pyt med det, så var der mere tid til, at hamre nogen bajselademadder.


Efter et semi smooth indtjek, for igen skulle det vise sig at omtalte Hr Stephansen, ikke er den letteste at have med på tur, for han skulle selvfølgelig tjekkes ekstra meget igennem. Ungdommen nu til dags..... Så ramte vi Gorms, som tager sig den den frækhed, at hive 85kr for en stor fadøl.... Så 2 af dem tak!


Lidt omelet, rucola (hvorfor egentlig?), lidt bajs, lidt hyg' og ekstra salt til Hr Stephansen.

FLYVETUREN

der er intet som en flyvetur med en makker, der insisterer på retten til armlænet. Den gode Hr Stephansen måtte dog se slået, med flere armlængder - den gamle har ikke levet forgræves.


Et lille måltid mad, en bajselademad, en whiskey og cola, endnu en bajselademad og en kop vand, gjorde underværker i underdrengene.


Et fint udvalg af film på flyveren gjorde man lettere faldt i søvn, og oven på sejrens sødme ifb med armlænet, gik den gamle omkuld med 6,5 time til vi nåede frem.

IMG_20191101_140127
IMG_20191101_150614
IMG_20191101_202738

Med små 3 timer igen, blev vi lige frisket op med lidt mere at æde. En Sorrentina(?) og vanilje is, var en kærkommen gave til maven, fulgt op med mere øl, glemte man pludselig, at der stadig var pisse langt til US and A.

JFK - Migration - Baggage - Uber - Hotel

Godt 40 minutter forsinket, var der endelig touchdown i JFK Lufthavnen. Hr Stephansen skulle igennem det lange tjek, som førstegangs indrejser i USA. Det tog sin tid kan vi vidst roligt konstatere. 

Jeg er derimod, som den store globetrotter jeg er, strøg direkte igennem self-service kontrollen, og kunne derfor gå ud, og hente vores baggage og gøre klar, til det som jeg havde set allermest frem mod, nemlig at komme på toilettet! - Hold min cykel det var edderperkeme rart!Nå .. Toiletbesøg overstået, ud på parkeringspladsen, og så til verdens bedste opfindelse. Nemlig UBER. Jeg er vild med UBER, jeg elsker UBER, UBER er lige noget for mig. Så et styks uber til 1000kr tak, og så var det ellers en 1,5 time mod hotellet i NJ.


Her gik indtjek ret hurtigt og nemt, og vi har fået et fint værelse på 7. etage. Efter vi havde fundet os til rette, gik turen mod noget aftensmad, som i dette tilfælde blev konsumeret på Wendy's. The land of oppertunities and fastfood - så fedt!

Dag 2

Efter en lidt langsom morgen, var det igen ned i en UBER og afsted mod Times Square i jagten på noget at spise. Vi fandt et hyggeligt sted der hed Lexington Brass - og hvilken oplevelse. Super dejlig betjening fra start, venligt personale, hyggelige omgivelser og en brunch, der sparkede røv. Det var på alle måder eminent.

Efter et helt igennem uovertruffen mål. Gik vi en tur ned igennem Manhattens gader, for at se Broadway og Times Square. Rockefeller centeret og NBC studierne blev gennemgået, og gaderne trasket trætte, før vi til sidst igen tog en uber tilbage til hotellet. I alt blev det til 16942 skridt - eller 12,2 km


Her bliver vi lidt endnu, da vi ved en 16 tiden skal til Long Island, og besøge en Beer Expo, hvilket nok skal blive festligt.

IMG_20191102_121235
IMG_20191102_121219

BEER EXPO

Godt og vel en times kørsel fra NJ, ude på Long Island, ligger der et stadion, som tilhører NHL holdet NY Islanders. Kælderen på dette coloseum, var blevet omdannet til en stor øl festival, som vi var ude og prøve.


Men fik sig et lille glas, som kunne indeholde ca 4oz (det er ca 250ml), og så var der ellers øl ad libitum, fra 100 forskelige udstillere. Ganske overraskende var det, at vi så det danske bryghus Mikkeller repræsenteret - dårlig øl, sindssyg sød kvinde der udstillede den, så det drak vi selvfølgelig lidt ekstra af.


 

Aftenen blev afsluttet med en lille gåtur til nærmeste McDonalds, efter 3 timer med øl unlimited, skulle der sgu noget mad i skrutten, for at være nogenlunde klar til dag 3, som byder på shopping spree.


Vi blev i øvrigt hentet i en UBER Premium, som var en kæmpe slæde af en Chevrolet Surbuban. Så en time tilbage til hotellet, og direkte i seng!

DAG 3 

shoppingspreee commence

Vi smuttede ned og fik lidt morgenmad på hotellet, hvilket i øvrigt ikke er noget at råbe hurra for. Derefter en times kørsel i UBER, op til Woodbury området, hvor der ligger et kæmpe Outlet med alt hvad hjertet begærerer. 


Det blev til lidt forskellige ting. Skjorter, Jeans og Sko. Jeg shoppede for 2800kr, og det var en besparelse, ift danske priser, på omkring 3000kr. Så det var jo vældig fint. - Utroligt at man kan få 3 par Levi's jeans for 120$, og ikke mindst de badboys her til ca 220kr.

Dag 4

Walmart & Dallas Cowboys vs NY Giants

Så for satan en dag. Vi startede med at gå over til Walmart, efter den kedelige morgenmad. Her blev der handlet lidt forskellige ting, som feks 2 kg skittles til 9$ .. Vanvittigt!


Jeg købte en ny håndbaggage kuffert, juice og cola - Så skulle der være rigeligt med brændstof til de kommende dage.


Et sted som Walmart, er selvfølgelig også et sted, hvor man pynter lidt op til jul. De er bindegale de amerikanere, ganske enkelt!.

National Football League 

Dallas Cowboys - New York GiantsEn af rejsens hovedmål, var for mig at se en NFL kamp, og i sær med det hold jeg har holdt med siden 2006, nemlig New York Giants. De forhenværende Superbowl mestre, er dog langt fra hvad de har været. Denne aften skulle heller ikke vise sig, at være meget anderledes end det. 

metlife1
fieldmetlife
pano-metlife

Der er mange spændende personer på sådan et stadion. Da vi var nede og købe lidt at spise, stødte vi på 2 piger, som var ellevilde over, at de havde flashet deres bryster til en kamp, og det var kommet på TV. Så det var sådan ca alt, de kunne tale om, meget højt og direkte til andre personer i køen...


Kampen endte 37-18 til Dallas Cowboys, som man mere eller mindre havde forventet. Et sløjt forsvar, fulgt op af et lige så sløjt offensivt spil. Hold kæft noget lort. Men en vanvittigt oplevelse


Dag 5

Groundzero & Cheese

Dag nummer 5, skulle egentlig ikke være det helt store. Men alligevel kom vi ind mod byen. Denne gang ikke i en UBER, men i et fin lille bus som hentede os på hotellet. Hold kæft hvor kan man spare mange penge, ved at udforske sine muligheder.. 

Nå men ind i bussen med os, afsted mod Manhatten, hvor vi blev smidt af midt på Broadway. Det siger måske ikke de fleste så meget, for der er en milliard gader, i det amerikanske system. Men relativt centralt på Manhatten.


Herefter gik vi en dejlig lang tur, ned mod Ground Zero og World Trade Center. Et virkelig vildt sted at opleve, men en træls situation det er opstået fra.


9-11 var i øvrigt et inside job, og sådan er det.

bygning-1
IMG_20191105_171515
groundzero-ig-1
groundzero1

Vi gik også en tur ned i dét, som nu er World Trade Center 2, som ligger under jorden og dette er et kæmpe shoppingcenter, med oceaner af forretninger og kontor-miljøer. Ret fascinerende og en unik måde at bruge en tragisk situation, til at få noget godt ud af det.

Clinton Hall - FiDi

90 Washington St, New York 

Vi skulle jo have noget at spise, så takket været godt scouting arbejde fra Hr Stephansen, tog vi mod Clinton Hall, som ligger i Manhattens Financial District. Jeg havde aldrig troet der skulle komme noget godt ud, af noget der hedder Clinton, men hold min cykel en oplevelse!


Et lille foodcourt miljø, med borde og bænke udenfor var arenaen, hvor vi skulle kæmpe os igennem deres kendte Cheese-Fondue Burger. Det var ikke alene hyggeligt, men også en fantastisk måde, at mærke det lokale byliv, og den buzzing feeling, af at byen virkelig aldrig sover.

At få en burger ind, med fritter i toppen, er en ret sexet ting, at der kommer en hel gryde med smeltet ost ind, lige ved siden af den, det er ubeskriveligt. Det er med andre ord ren og skær food porn! 


Kombineret med noget tysk øl i 1 liters krus, så var der virkelig ikke noget man overhovedet kunne sætte på dette måltid. Det var behageligt og bekvemt hele vejen igennem, og jeg vil til hver en tid, anbefale at folk besøger dette sted. Den får 5/5 schwieziske oste, 4 for maden og 1 for lokation og betjening - outstandig!


Prisen for denne herlige oplevelse, endte med at blive 75$, og med 15$ i drikkepenge, måtte vi af med ca 680kr

Det var nødvendigt at gå sådan et måltid af sig, så vi bevægede os tilbage op i imod midten af Manhatten, men måtte til sidst se os slået af, at der fandtes den her ting, som hedder UBER.


Vi tog tilbage til pickup stedet, hvor vi tog selvsamme shuttle-bus tilbage til hotellet, og så var det ellers i seng.

Dag 6

Den store turist dag

Der er visse ting, som man altid skal foretage sig, når man tager til New York. Denne dag var dedikeret til det.Shuttle-Bus - Det er sgu det nye! Afsti afsted med os kl 10.30, ind mod Midtbyen. Herfra gik med raske skridt, ned mod NYPDs hovedkvarter.


Men først var der lige et vigtigt stop der skulle foretages, nemlig Katsz Delikatassen. Et sted der er kendt, for deres meget uovertrufne Pastrami on Rye Sandwich.. Og nå ja, også den scene fra When Harry Met Sally med Meg Ryan. Faktisk sad vi ved det bord, som den ældre damer i videoen herunder sidder ved.

Selve stedet Katz, har eksisteret siden 1888, og er den diner i USA, som har den længste historie - og med god grund, for hold kæft hvor var det godt!

Undervejs rundede vi Chinatown, et sted jeg ikke har tænkt mig at komme tilbage til. Hold kæft der er mange mennesker der!


NYPD var ikke det man havde forestillet sig, det var rent ud sagt så kedeligt, at jeg ikke engang tog et billede af det. Så det var hurtigt overstået, og umiddelbart slet ikke den lange gåtur værd, men hey - det tæller alt sammen til skridtælleren.


Vi tog derfor en UBER tilbage til Central Park.

Lad mig starte med at sige, det er helt fantastisk, at man i en by som New York, kan have så stort et natursted som Central Park. 


Vi startede med at gå ned til den sø, som I kan se på billedet herover. Et fantastisk view, må man sige.

Vi fortsatte igennem Central Park, på jagt efter en kop kaffe. Det skulle vise sig at være ualmindelig svært at finde inde i selve parken. Der var massere af steder som solgte ting, men kaffe var ikke en af dem - hvilket jeg personligt ikke forstår.


På grund af den skønne natur og de mange træer, var der virkelig mange egern."DER VAR ET EGERN!"

Efter ca 187 egern, var vi kommet helt igennem Central Park, hvor vi undervejs så et par film ikoniske steder (fra Alene Hjemme 2 blandt andet), og nu kunne vi få os en kop kaffe - langt om længe.


Så den satte vi os ned og fik konsumeret, og herefter gik turen et hurtigt visit over forbi en BESTBUY, så jeg kunne få mig en powerbank, da jeg havde valgt at bruge alt min strøm på min telefon, på billeder, videoer og pokemon go .. måske mest pokemon go, but I gotta catch 'em all!

City Light Cruise


Herfra gik turen med raske skridt, ned mod Pier 83. Hvor vi skulle på et City Light Cruise, som er en bådtur i mørke, hvor man oplever de højdepunkter som New York har at byde på.


Vi havde flottet os, og betalt 53$ pr billet, for at komme foran i køen, få lidt bedre sædder og få personlig betjening, sikke vi kan.


Selve turen varede i ca 2 timer, hvor vi blev sejlet rundt i området omkring Manhatten, Brooklyn, Queens og Liberty Island.

Det blev også den dag, hvor vi fik gået længst, 26794 skridt som svarer til 19,3 km. Så det var blot hjem i seng, efter en dag med ufatteligt mange indtryk.